marți, 28 iunie 2011

Dieta de 5 zile

Dieta de 5 zile



Dietele de 5 zile sunt indicate pentru cei care vor sa piarda 4-5 kilograme in numai 5 zile. Pe langa pierderea greutatii, cura de 5 zile detoxifica organismul si, in absenta excesului de sare, impiedeca retinerea apei. Respectati urmatoarele reguli: beti zilnic 2-3 litri de apa plata, ceaiuri naturale fara zahar, cafea - maximum 1-2 cani pe zi neindulcita.

O zi cu legume
Mancati urmatoarele legume fie in salate de cruditati, fie fierte pe abur: morcovi, sfecla rosie, conopida, fasole verde, gulii, ardei, praz, rosii. Salatele pregatiti-le cu suc de lamaie sau iaurt; legumele fierte se prepara in sita speciala, cu gauri, in baie de aburi. Se pot mananca cu iaurt si foarte verdeturi la discretie.

O zi cu fructe
Mancati pe zi 1 - 1,5 kg fructe, impartite in portii mici. Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau varietati diferite. (Eliminati bananele sau alte fructe bogate in amidon).

O zi cu orez si legume
Mancati trei portii de orez fiert pe zi (cate150 g orez fara sare, simplu sau cu verdeturi ori legume. Intre mese, puteti manca salate de legume crude: telina, ardei, rosii etc. (preparate fara sare sau ulei, numai cu iaurt sau lamaie.)

O zi cu lactate
Beti toata ziua numai laptez, lapte acru si/sau chefir. Maximum 3 litri

O zi cu sucuri naturale
Beti toata ziua numai sucuri naturale de fructe sau de legume proaspat stoarse. Cel mai bun gust il au fructele coapte: piersicile, nectarinele, caisele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu