luni, 27 iunie 2011

Dieta cu telina

Pe langa faptul ca te ajuta sa scazi in greutate, dieta cu telina este recomandata si pentru tratarea diverselor afectiuni.

Este indicata in tratarea diverselor afectiuni genitale si renale (dismenoree, amenoree, menopauza precoce, frigiditate), cardiovasculare si pulmonare precum si in afectiunile pielii (psoriazis, acnee juvenila, degeraturi, contuzii). Telina este bogata in vitamine (A, B, C, PP, K) si minerale (calciu, magneziu, fier, iod, fosfor, potasiu, zinc), ceea ce o face deosebit de recomandata in perioadele de efort fizic sau intelectual precum si in tratarea anemiilor.

Dieta cu telina dureaza 15-20 de zile, si te ajuta sa slabesti 5 kg.

Pe intreaga perioada a dietei vei manca pe langa telina, legume, fructe dar si carne (peste si pui) si lactate (ou, branza de vaci, iaurt).

Inainte cu 10-15 minute de fiecare masa vei bea suc de telina (100 gr) sau vei consuma o salata de telina cruda. Salata se prepara foarte usor: razi telina, pui sare, piper, zeama de lamaie si daca iti place adaugi putin morcov, patrunjel sau marar.

La micul dejun poti manca un ou sau un iaurt degresat, dar si un pahar de suc de telina. Poti servi insa pui la gratar si un fruct.

Pranzul va fi alcatuit din peste sau pui fiert/ la gratar pe care il vei putea servi cu legume fierte. Poti servi si o supa preparata in casa cu putina grasime.

La cina, poti alege dintre mai multe variante. Poti opta pentru o salata de legume crude si putina branza de vaci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu