miercuri, 29 iunie 2011

Dieta Crono

Dieta Crono pune un accent mare pe micul dejun si pranz, care de obicei sunt ignorate si omise de catre persoanele care incearca sa slabeasca.

Micul dejun trebuie sa fie satios si nutritiv, pranzul trebuie sa includa zaharuri, grasimi vegetale.

In fiecare dimineata organismul nostru secreta 3 fermenti: insulina, lipazele – care participa la digerarea grasimilor si producerea de membrane celulare, enzima proteolitica, care este implicata in asimilarea de proteine.

Ca exemplu, la mic dejun trebuie consumate urmatoarele alimente: 100 gr cascaval, 70 gr paine, 20 gr unt, ceai.

Pranzul este o masa importanta, in aceasta parte a zilei se secreta enzima proteolitica.

Ca exemplu, la pranz trebuie consumate urmatoarele alimente: 250 gr carne sau peste, 3 sau 4 oua (fierte, omleta), 1 portie de paste, orez sau alte cereale, putin unt, 50 gr paine.

Spre seara, la ora de gustare, este momentul de varf al productiei de insulina.

Ca exemplu, la gustare se pot consuma urmatoarele alimente: 30 gr de ciocolata neagra (procent mare de cacao), sau o portie mica de nuci (fistic, nuci, migdale, etc) sau seminte, sau o portie mica de fructe uscate, sau 2 mere coapte cu miere sau sirop de agave/artar, sau 2 pahare de suc proaspat stors.

La cina, se pot consuma alimente usoare, ca: peste slab sau fructe de mare, 120 gr carne alba, o portie mica de legume fierte sau innabusite, salata de legume cu sos/dressing cu calorii putine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu